"Naná, hogy nincs fogpiszkáló az asztalon, naná!"- Raymond

2013. február 9., szombat

Anamnézis

Anamnézis
/Folyamatosan Frissül!/



2009 március 1. Született Norbi minden komplikáció nélkül.

2010. április másodikán a budapesti Szent Rókus Kórházba meglátogattuk a neurológiát. Innen tovább lettünk EEG-re irányítva illetve a Korai Fejlesztő Központba, ahol felmérték állapotát.

2010. szeptember 2. látogattunk el a már említett fejlesztő intézménybe, itt megkaptunk egy 2 órás komplex felmérés után diagnózisként a Hypotonia-t, valamint egy úgynevezett Nem meghatározott pszichológiai fejlődési zavar-t (BNO:F89) Megkezdődött a fejlesztés már következő héten, zene-mozgás-egyéni terápiák sora.

2010. december 13. a pest megyei TKVB megerősítette az intézmény véleményét és heti 2 órában komplex korai fejlesztést írt elő pluszban.

2011 május 19. a Vadaskertben tettünk látogatást, ahol a Nem meghatározott kevert emocionális és magatartászavar-t kaptuk (BNO:F92.90)

2012. február 7. somogy megyei TKVB és a helyi pszichológus felmérte ismét a kicsi állapotát - sajnos sosem voltunk még egyszer olyan komplex felmérésen mint a Korai Fejlesztő Intézetben -. Ismét röpke 20 perc anamnézisfelvétel és beszélgetés után kaptunk diagnózist. Nem meghatározott pszichológiai fejlődési zavar-t (BNO:F89) és Nem meghatározott hiperkinetikus zavar-t (BNO:F90.90).

2012. június 27. egy neurológiai vizsgálat és egy EEG után megkaptuk a Hiperkinetikus magatartászavar-t (BNO:F90.10).

2012. július 27. Sajnálatos hírrel jöttünk haza, Norbit eltanácsolták a bölcsiből, mi több kitiltották közösségből. A bölcsődei orvost felkérte a központi bölcsődei vezető, hogy valamit találjanak ki, aztán az eddigi papírokra a gondozók megfigyeléseire hivatkozva a gyermekvédelmi szolgálat vezetőjével karöltve kitiltották a gyermeket, Ön-, és közveszélyes jelzővel.

2012.09.06 A Napsugár központban megkezdődik a fejlesztés. Mozgás, zene, gyógypedagógia, és HRG, egy ismerős idegen átvállalta a tanév díját, így most ha közösségbe nem is de a fejlesztése megoldott lett.

2012.12.20 A Vadaskert ismét megerősítette az ADHD-t, de márc. 11-14ig be lettünk rendelve a Kuckóba kivizsgálásra.

2013. 02.07 A TVKSZB IQ tesztjén 98 pontot ért el és nagy harcok árán végül bejutott oviba.

2013.03.04 Megkezdte az ovit nagy harcok árán, pedagógusok együttműködésének nyoma sincs, ragaszkodtak a két hét beszoktatáshoz.

2013.03.11-14. Vadakert Kuckó részleg lakói voltunk megerősítették az ADHD diagnózist, de felmerült aspergerre a gyanú, jövőre vissza. Fejlesztésképpen Intenzív gyógypedagógiát és mozgást ajánlanak, valamint PECS, Time-out rendszer, pontozófüzet és jutalomrendszer bevezetése. Haloperidol cseppek szedése, ami két hét után kudarcot vallott.

2013 nyár. Oviból kikerült, fejlesztést nem kapott, a mindennapok pokoliak lettek, érződve a terápiák hiányát állapota egyre romlott.

2014 február. Új hely, új emberek. Új ovi. Lelkesen fogadták, majd ez megtört mikor szembesültek vele, hogy nem csak papír hanem probléma is van, fejlesztést nem kap, nem szeret járni.

2014 szeptember 25. somogyi szakértői bizottság ismét. Két óra után nem jutunk előrébb, állapota az előző évi vizsgálathoz képest rohamosan romlik. Két hónap múlva újra próbálkozás, addig gyermekpszichiátria, Marcaliba irányítva.

2014. október 15. Marcali gyermekpszichiátria. Alapos vizsgálat, heti egyszeri terápiára berendelve a szülőknek ez idő alatt szülőtréning.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.